dissabte, 27 d’octubre del 2012

La proposta de desviament

La Plataforma proposa un desviament com una de les possibles solucions a tots els problemes que crea la R3 i que s’agreujarien amb un desdoblament. El desviament connectaria la R3 amb la R8, havent-t’hi una estació central per ambdues línies a l’altura de la Granja Soldevila. Comportaria l’anulació de l’existent traça que causa la fractura en els més de 2 km dels nuclis urbans de La Llagosta i Sta. Perpètua. Els 2 municipis recuperarien un espai molt valuós.
Altrament, significaria l’apropament de l’estació de la R3 al centre del municipi de Sta. Perpètua, a banda d’altres beneficis.
El sector proposat per dur a terme el desviament se situa entre el barri de Can Pomada de Montcada i Reixac i la riera Seca o de Polinyà. Òbviament, hi ha espai per fer el traçat sense afectar altres barris, i inclòs es poden incorporar falsos túnels en trams concrets amb talussos vegetats. En cap moment la Plataforma ha pensat en traslladar el problema de contaminació acústica i vibracions a altres barris. És més, des del principi hem estat oberts a explicar totes les nostres propostes a associacions veïnals o entitats que així ho volguessin. Sempre hem estat oberts a divulgar, a difondre tot alló que pensem, les nostres propostes, i al diàleg. De fet, fins ara hem establert contacte amb una part important de les associacions veïnals del municipi:

 
AVV La Florida

AVV Centre Vila

AVV Can Taió

AVV Can Folguera

AVV Gaudeix Mas Costa

 
És més, també hem ampliat el nostre desig de comunicar la problemàtica a tota la resta d’entitats i col·lectius dels 2 municipis: La Llagosta i Sta. Perpètua. Hem explicat la problemàtica, hem estat transparents des del primer moment dient clarament quines eren les nostres propostes, sense amagar res, responent sense ambigüitats totes les preguntes que se’ns feien. Seguim oberts a qualsevol intent de reunió i/o contacte de part d’entitats i col·lectius. Seguim esperant adhesions al manifest que reivindica el desviament de la R3 i l’estació central per la R3 i R8 a l’altura de la Granja Soldevila.
Podeu veure la proposta de desviament de la Plataforma en la següent imatge. Fixeu-vos en el sector emmarcat amb una línia negra, és aquest el sector per on hauria de discórrer el desviament.
 
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada