dissabte, 29 d’octubre del 2011

L'ALTERNATIVA AL DESDOBLAMENT: DESVIAMENT


Els veïns apostem per un desviament de la via abans d’entrar al nucli urbà dels dos municipis.
El traçat hauria d’estudiar-se per adaptar-se al pla metropolità i d’altres regulacions, però a priori sembla factible tècnicament i discorre per un terreny molt planer. Aquests són els avantatges que presentaria:

  1. El canvi del traçat deixaria lliures de problemes a tots els afectats per la contaminació acústica i vibracions.
  2. Significaria guanyar més de 2 km de longitud d’un espai verd que tindria continuïtat al llarg dels dos municipis. S’eliminaria una fractura urbana enorme.
  3. S'elimina definitivament el perill que suposa una via de tren que travessa el nucli urbà. Possibles descarrilaments, atropellaments, etc.
  4. El desviament enllaçaria la R-3 amb la R-8 durant un tram, fins arribar a la Granja Soldevila de Sta. Perpètua de Mogoda. Una previsible estació central per les dues línies (R-3 i R-8) en aquest emplaçament seria estratègicament important i intel·ligent des de molts punts de vista:
  • L’estació en el centre del municipi de Sta. Perpètua proporcionaria més comoditat per la majoria dels habitants d’aquest municipi.
  • Manteniment més econòmic, per què se centralitza tot en un sol edifici.
  • S’estalvia la despesa d’expropiacions, en terreny urbà, de cases i terrenys.
  • Millora significativament les comunicacions via tren per a tot el municipi.
  • S’estalvia en la remodelació de l’antiga estació de La Ciutat Jardí La Florida, la construcció d’un parking nou, i remodelacions del pont de la Riera Seca i el de la Riera de Caldes.


    Traçat aproximat del desviament. Mapa elaborat amb material de l’ICC (Institut Cartogràfic de Catalunya)

1 comentari:

  1. Espero que el actual equipo de gobierno sepa estar a la altura de esta iniciativa propuesta por la plataforma de afectados con el desdoblamiento de la R3 a su paso por nuestro municipio. Es importante remarcar los beneficio que supondría disponer de un único corredor ferroviario que incluyera las lineas R3 y R8 en una misma estación. Su mayor proximidad con el núcleo urbano de Santa Perpetua permitiría el acceso a un mayor numero de usuarios. La ubicación de la nueva estación y del corredor ferroviario, estaría lejos de los núcleos urbanos por lo que su nivel de afectación seria mínimo. Se podrían crear nuevas zonas de aparcamiento, hay espacio suficiente. En resumen, hay que adaptarse a las nuevas circunstancias, la realidad es otra y la forma de enfocar las soluciones también tiene que ser diferente. El tren es necesario y su paso por nuestra localidad a de ser un beneficio para nuestro municipio. Nuestro gobernantes elegidos democráticamente por el pueblo de Santa Perpetua han de coger esta petición como suya, trabajar por conseguirla y demostrar que son merecedores de nuestros votos.

    ResponElimina